15. 12. 2013.

Sanovnik

Izaberite početno slovo ključnog pojma Vašeg sna:
A  B  C  Č  Ć  D  Đ    E  F  G  H  I  J  K
L  Lj  M  N  Nj  O  P  R  S  Š  T  U  V  Z  Ž
Ulazite u misteriozan i fascinantan svet snova, gde se pravila realnosti ne primenjuju.Nadamo se da će vam Sanovnikonline.com pomoći da pronadjete smisao vaših snova i da ćete postići njihovo bolje razumevanje.Mi smo posvećeni da vam pomognemo da pronađete ključ za otključavanje i tumačenja značenja vaših snova.Razumevanjem svojih snova, vi ćete steći jasniju sliku o vašim ličnim odnosima,vašem nesvesnom, necenzurisanom pogledu na vaša stvarna osećanja i bolju perspektivu za rešavanje važnih životnih pitanja.
Svesni smo da su vaši snovi jedinstveni, nijedna druga osoba nemože imati ličnu pozadinu, emocije, ili iskustva kao Vi. Dakle, vaši lični snovi se mogu vezati samo za vašu “realnost”.Sa ovim na umu, važno je da se uvek skrene sa opšteg tumačenja sna koje nudi sanovnik na lični život i iskustva.
Kada imate razumevanje vaših snova, onda imate moć da ujedinite telo, um i duh.To vam pruža uvid u vaše JA i moćno je sredstvo za dalje samostalno istraživanje.Redovno tumačenje snova uz sanovnik pomoći će vam u boljem razumevanju i otkrivanju svog istinskog sopstva.Zato -istražujte, otkrivajte, zabavite se,zabavite prijatelje, i saznajte šta znače vaši snovi uz sanovnik online.

Značenje snova je oduvek zanimalo ljude a prvi sanovnici nastali su s pojavom pismenosti.U njih su utkana prva razumevanja simbola…tako na primer belo bi značilo nešto pozitivno a crno negativno.Ovakvi sanovnici se i danas uveliko koriste ali njihova pouzdanost u tumačenju snova je prilično mala.
Sigmund Frojd je prvi pokušao da na ozbiljan psihoanalitički način razume značenje snova.Njegova istraživanja otkrila su mnoge zakonitosti koje važe za snove svih ljudi što stvara osnov za pisanje sanovnika koji bi mogao uspešno razotkriti značenje snova većine ljudi.Njegovo objašnjenje nesvesnog je osnov današnje psihologije i psihoanalize a sve to ima mnogo veze sa snovima.Mi kao ljudska bića imamo svoje divlje nagonske težnje poput životinja koje ne haju za civilizacijske norme i naše okruženje.Vaspitanjem i obrazovanjem od malena dete uči kako treba da se ponaša i šta sme a šta nesme da radi.Kao osnov vaspitanja koristi se kazna i dete ,kasnije čovek nesvesno ignoriše svoje prirodne nagone sublimira ih i transformiše.Svi ti procesi su potpuno nesvesni i sve funkcioniše kao dresura, čovek nesme da uradi nešto jer se plaši kazne,osude okoline koja znači stid, prezir,odbacivanje ili zatvaranje.Ipak nesvesno ne razume ništa od ovoga i u snove nam šalje sve ono što želi a što naš svesni um najčešće izobličava.
Frojd je u tumačenju snova po mnogima preterivao sa seksualizacijom simbola sna.Na primer, Frojd je tvrdio da predmeti poput drveća stabala, svog oružja, palica,raketa i drugih izduženih oblika simbolizuju muški polni organ ,što može ali nemora uvek biti tačno i zavisi od mnogih okolnosti u snu.Kutije, sanduci, komode, ormari, peći, koferi i ostali šuplji predmeti za Frojda predstavljaju ženske genitalije.Soba obično označava ženu ali i cela kuća, vrata ili ceo pejzaž u snu.Jednostavan čin penjanja stepeništem ili uz merdevine takođe može simbolizovati seksualni čin.
Frojd je takođe bio fasciniran simbolima kastracije koji su zastupljeni u snu o ćelavosti,ispadanju zuba i sečenju kose.

Kao i njegov mentor Sigmund Frojd, Karl Gustav Jung (1875-1960), takođe veruje u postojanje nesvesnog. Međutim, on ne vidi nesvesno kao animalističko, instiktivno, ili seksualno, on smatra da je ono više duhovno.Na kraju, Jung se je razišao sa Frojdom zbog njihovih različitih stavova o snovima.
Prema Jungu, snovi su način komuniciranja i upoznavanja sa nesvesnim delom naše ličnosti.
Snovi nisu pokušaji da se prikriju naša prava osećanja iz budnog uma, već su prozor u nesvesno.Oni služe da vode budnu ličnost da postigne svoju celovitost i ponudi rešenja za probleme sa kojima se osoba suočava u svom budnom životu govorio je Jung.
Sanovnik online kombinuje narodni sanovnik sa Frojdovim i Jungovim tumačenjem snova nastojeći da ponudi najbolja tumačenja snova uz pomoć simbola snova.Sanovnikonline.com vaša sanjarica!

Nema komentara:

Rating: 4.5