13. 02. 2015.

7 jednostavnih i lakih koraka kako da se pomoću samo-hipnoze oslobodite svojih strahova!

Da li se nešto od ovoga dogodilo Vama?
- šef Vam u ponedeljak ostavi gomilu papira i zadataka koje morate obaviti u narednih 48 sati, inače...
- Vaš partner jednostavno ne odgovara na Vaše pozive onda kada Vam baš najviše treba
- Vaši roditelji Vam šalju okrivljujuće poruke da ih ne posećujete dovoljno i ne brinete o njima
- Vaš stanodavac potpuno ignoriše činjenicu da je plafon u stanu koji iznajmljujete procureo
- rupa u Vašem novčaniku postaje sve veća i ozbiljno preti da ugrozi Vašu egzistenciju...

U ovom trenutku verovatno počinje da Vam se penje osećaj nelagode iz stomaka sve do glave, koja sve više pulsira kao da će eksplodirati svakog trena. 
Sigurno ne želite da se ovako nešto desi, zar ne?

Sedite i duboko udahnite, zatvorite oči, opustite se i utonite u svoje najdublje misli. Ponekad, kada pokušavate da steknete kontrolu nad svojim haotičnim životom, stresnom situacijom, psihičkom nelagodom ili nekom emocionalnom dilemom, trebalo bi da počnete preispitivanje iznutra - svojih misli, posebno, svoje podsvesti.

Preispitivanje sopstvene podsvesti zapravo i nije toliko teško. Preispitivanje samoga sebe (ma koliko to ludo zvučalo) može se postići pomoću jednog vida kontrole uma koje se zove samo-hipnoza. 

Verovatno su neki od Vas čuli  za ovaj termin i znaju kako to da ostvare, ali za one koji nisu, evo 7 jednostavnih koraka u ovoj proceduri:
korak 1: Pronađite odgovarajući prostor za opuštanje. Nađite tihu sobu sa odgovarajućom temperaturom i osvetljenjem (da ne bude previše vruće, previše svetlo ili mračno). Možete i upaliti sveće ili mirišljave štapiće ukoliko Vam to odgovara.
korak 2: Okružite se prijatnim zvucima. Pustite neku opuštajuću muziku ili neke druge zvuke koji Vam odgovaraju (voda u fontani, zvuci talasa,...) jer muzika ima izuzetno relaksirajuće svojstvo na um.
korak 3: Namestite se u udobnu poziciju. Okružite se stvarima u kojim se osećate najudobnije (omiljeni jastuk, ćebe,...).
korak 4: Izgovarajte ove reči: "Ja sam svetlost, osećam udobnost, u skladu sam sa sobom. Sve moje tenzije, brige i strahovi su otišli. Ja sam svetlost, osećam udobnost, u skladu sam sa sobom.", Ponovite ovo Više puta, zatvorenih očiju i dišući duboko.
korak 5:  Zamislite život kakav želite da imate. Vizualizujte svaki detalj, svaku situaciju koju biste želeli da doživite, kao da se one upravo dešavaju ovog momenta.
korak 6: Ponovite reči iz koraka 4. Udahnite, izdahnite. Zamislite sebe da ste okruženi jarkom, jasnom svetlošću koja kreće iz Vašeg čela i obasjava i ispunjava celu sobu.
korak 7: Probudite se! Jednostavno se probudite kada ste završili ove korake i osetili se opušteno.

Ponavljajte ovu proceduru koliko god i kad god Vam treba. Ova jednostavna vežba Vam pomaže da raščistite svoje misli. Ona takođe pomaže i u samootkrivanju i shvatanju i prihvatanju svojih snova i realne pozicije u životu. Glavna stvar kod samo-hipnoze jeste to što Vam pomaže da postanete bolja i smirenija osoba, okrenuta ka sebi ali i spremnija da pomogne ostalima.

Rating: 4.5