08. 02. 2015.

Kako zaraditi na internetu?

Internet zarada ne mora uvek biti komplikovana. Metode internet zarade koje svakodnevno viđate mogu Vam dosta pomoći da zaradite novac na internetu. Sve što je potrebno da biste zaradili jeste da se pokrenete. Da uradite nešto.

Mnogi od nas stalno traže nove načine internet zarade, čitamo o raznim metodama, ali zapravo nikad nismo pokrenuli neke od njih. Ako želite da zaradite na interenetu, ovde možete videti jednostavnu metodu koju možete koristiti, bez ikakvog iskustva ili početnog ulaganja. Pratite dole navedene korake.

Imajte na umu da ne možete zaraditi mnogo novca, ali to će biti dobar početak. Ako uspete da zaradite 5 dolara sa nekom metodom, onda možete i 10, 100, pa i 1000 dolara.



Otvorite nalog za online plaćanje
Otvorite besplatan PayPal ili AlertPay nalog, ako već nemate. Ovo će Vam omogućiti bržu i sigurniju isplatu.

Izaberite temu/nišu
Izberite popularnu temu. Nešto o mršavljenju i ishrani, nezi kože, blogovanju ili internet zaradi. Pošto ćete pisati o tome, najbolje je da izaberete temu koja vas zanima. Ako ste izabrali temu koja je popularna, sve će biti u redu.

Napišite ili angažujte drugog da napiše 10 članaka
Recimo da ste izabrali da pišete o Internet zaradi. Sada, ili potrošite malo vremena u pretraživanju i napišite 10 kvalitetnih i informativnih članaka, ili iskoristite forume kao što su WarriorForum i DigitalPoint ili freelance sajtove da nađete pisca koji će umesto vas napisati 10 članaka o Internet zaradi. Ima dobrih pisaca koji će za 5 dolara napisati dobar članak. Šta god izaberete, proverite da li su vaši članci jedinstveni, pružaju dosta informacija i da li su kvalitetni.

Prijavite se na sajtove koji plaćaju po postavljenom članku
AssociatedContent.com je jedan od boljih sajtova gde možete biti plaćeni za postavljanje vaših članaka. Naravno, postoje i drugi sajtovi. Postavite svih 10 članaka na ovakvim sajtovima.

Prijavite se na nekoliko article direktorijuma
Pronađite najmanje 5 vrhunskih  article direktorijuma gde možete poslati vaše članke. Neki od najboljih su Ezinearticles i ArticleDashboard. Jednostavno pretražite "top article directories" na pretraživaču i naći ćete najbolje. Takođe dodajte svih 10 članaka u ovim direktorijumima.

Pronađite affiliate programe
Pronađite affiliate programe, one u kojima vam doživotno plaćaju kad god kupac kog ste vi preporučili preko Vašeg koda kupi njihov proizvod. Pogledajte LifeTimeCommissions.com da pronađete proizvode koje odgovaraju Vašoj niši, tj. temi Vaših članaka.

Prijavite se na nekoliko besplatnih web 2.0 sajtova
Prijavite se na squidoo, hubpages i druge sajtove. Iskoristićete Vaše članke da kreirate stranice i uključite veze ka izabranom affiliate programu. Potrebno je koristiti web 2.0 sjtove zato što Ezine i drugi article sajtovi ne dozvoljavaju affiliate linkove u tekstu. Na tim sajtovima ćete koristiti odeljak Autor da biste postavili link ka sajtu ili squiddo stranici, na kojima se nalaze affiliate linkovi.

Saveti
Kada dodajete Vaše članke u article direktorijume koristite isti username da Vas ne bi optužili za krađu članaka.

To je sve. Vi ćete zarađivati na dva načina:
1. Zarađivaćete od čalanaka koje ste postavili na sajtovima. Neki sajtovi plaćaju po učinku, a neki po broju prikaza vašeg članka. Kako god, to je prvi način zarade.

2. Takođe ćete zarađivati od affiliate marketinga sa članacima koje ste dodali u article direktorijume. Ljudi će pronaći Vaš članak u article direktorijumu, kliknuti na link i doći će na sajt gde mogu kupiti affiliate proizvod. Tako ćete dobićete procenat svake prodaje. 



Ne treba očekivati da svako kupiti proizvod kad klikne na affiliate link ali imajući u vidu uložen novac i trud, ovakav način zarade može biti dosta zanimljiv.

Nema komentara:

Rating: 4.5