08. 02. 2015.

Kako zaraditi novac?

Privatni časovi
Mogu biti zanimljiv način zarade novca. Ukoliko niste u potpunosti u materiji nije potrebno držati časove studentima i zaraditi. Dovoljno je da se časovi drže osnovcima. Zarada može biti 250 evra mesečno. Ostanite koji minut duže i roditelji koji sve to plaćaju će umeti da cene i da Vas preporuče.

Iznajmite parking mesto
U škripcu ste sa novcem i prodali ste auto. Ukoliko Vam je ostalo parking mesto nije loše zaraditi koji dinar od toga. Ponudite parking mesto komšijama za 30-40 evra mesečno. To i nije tako malo novca na godišnjem nivou.

Održavanje sajtova
Ko zna sa Facebook-om može brzo naučiti i wordpress. Veliki broj sajtova je u wordpress-u i veoma je lako održavati ih. Ako bi održavali 20-ak sajtova to bi bila prosečna zarada.



Šetanje kućnih ljubimaca
Kao Šurda! U velikim gradovima ovo može biti zanimljiv posao. Probajte sa malom cenom da dođete do mušterije. Kad se pročujete, možete šetati više kućnih ljubimaca i tako zaraditi više novca.

Prodaja na internetu
Na kupupujemprodajem.com i kupindo.com mogu se prodavati razni proizvodi. Mogu se iskoristiti i društvene mreže. Prodajte ono što Vam ne treba. Jeftinu robu možete nabaviti preko kineskih sajtova, tj. uvoziti je iz Kine. Opredelite se prvo za jedan proizvod i budite najbolji u tome.

Čuvanje dece
Vrtići su sve skuplji, a u nekim trenucima su roditelji zauzeti da odu po dete u vrtić. Sve ovo bi mogli da radite.

Prodaja osiguranja
Ovaj posao nema sigurnu zaradu, već se radi po učinku. Tako da u jednom danu možda ne zaradite ništa, a u drugom i celu mesečnu platu. Potrebno je dosta posla, ali kao i u svakom drugom poslu, ako Vam ovo leži zašto ne pokušati.

Stavite novac na štednju
Nije neki preteran način zarade, ali kad nemate ideju u šta ulagati najsigurnije je da novac štedite.

Napravite aplikaciju
Ukoliko se razumete u programiranje, aplikacije za mobilne telefone su danas dosta popularne i može se od toga dosta zaraditi.

Affiliate marketing
Affiliate marketing može biti zanimljiv kada nemate šta prodavati. Zarada je od procenta, tj. kada preko Vašeg linka se proda proizvod, deo zarade ide Vama. Za ovaj način zarade je obavezno potrebno pokrenuti websajt i započeti priču oko internet marketinga

Zarada fotografijama
Ukoliko ste dobar fotograf Vaše fotografije možete prodavati preko interneta. Postoje sajtovi gde webdizajneri traže fotografije za svoje sajtove, a fotografi nude svoje fotografije. Čak nije ni neophodno da budete stručni u tome, uvek se traže zanimljive fotografije!

Prodaja elektronskih knjiga i drugih elektronskih proizvoda
Slična priča kao sa affiliate marketingom. Potreban Vam je websajt na kome biste prodavali ili Vaša uputstva kako nešto odraditi ili nečije druge elektronske knjige i video tutorijale za procenat.

Pokrenite blog
Pokretanje blog može biti zanimljivo. Ukoliko biste sakupili posetioce možete zarađivati od reklama na Vašem blogu. Takođe možete prodavati gore navedene elektronske i affiliate proizvode.

Freelencer zarada novca
Na freelencer sajtovima možete naći otvorene projekte na kojima možete konkurisati. Projekti mogu biti iz bilo koje oblasti, bez izuzetaka. Kada dajete ponudu potrebno je navesti za koji novac biste to što se traži odradili. Ukoliko se Vaša ponuda svidi "poslodavcu" dobijate posao i zarađujete novac.

Popunjavanje anketa
Veliki broj kompanija vrši istraživanje tržišta kako bi svoj proizvod najbolje prilagodili tržištu. Sa druge strane postoje web sajtovi koji  su posrednici između kompanija i Vas. Potrebno je da se ulogujete na tim sajtovima i popunjavate ankete. Bićete plaćeni po svakoj popunjenoj anketi.




Nema komentara:

Rating: 4.5