08. 02. 2015.

Zarada preko interneta

Da li ste do sada pokušali da zaradite PTC, GPT ili MLM programima? Da li ste pokušali preko Microworkinga? Neki smatraju da je velika greška ukoliko pokušavate da ovim programima zaradite...

PTC program je kliktanje po oglasima, GPT program je ispunjavanje anketa. MLM je multi level marketing, dok je Microworking zarada gde radite jednostavne zadatke za sitne novce.

Osnovna zamerka za PTC jeste da zarađen novac neće pokriti ni cenu struje koju potroši računar i da je to praktično izgubljeno vreme. Kao alternativa se nudi edukacija. Edukacija se podrazumeva, ali ovde se ne traži edukacija preko interneta, već zarada preko interneta. Zamerka je da se na PTC sajtovima oglašavaju reklame koje nisu intresantne ljudima koji klikću. To nije u potpunosti tačno. Oni koji plaćaju oglašavanje napraviće zanimljivu reklamu da im se isplati reklamiranje na PTC sajtovima. Nas ne treba mnogo da brine koliko će se njima isplatiti kampanja. Treba obratiti pažnju na njihove ideje, jer je to sigurno bolji način zarade, ali za takav način potrebno je ulaganje.



Što se tiče zamerki na GPT, tj. plaćanje po ispunjenoj anketi, delimično su u pravu oni koji zameraju, ali ti problemi mogu da se otklone. Jedna zamerka jeste da su GPT sajtovi prevara, a druga da je mala zarada za naše prostore. Danas na internetu ima dosta prevare, a da li je u GPT-u ima više ili manje nego negde drugde to niko ne može da zna, ali svako može da nagađa, pa iz nagađanja da zaključuje. Za prevazilaženje drugog problema možete koristiti proxy servere sa ip adresama iz amerike, gde se za ankete mnogo viiše plaća. Korišćenje proxy servera nije prevara.

MLM jeste piramida, ali šta je tu loše? Gde nema piramide? U svakoj firmi je piramidalna struktura. Zbog toga što ima prevara odbaciti kompletan MLM je neozbiljnost. Kao što sam rekao prevara ima svuda. Da bi MLM bio uspešan nađite proizvod gde će i ljudi ispod vas biti uspešni. MLM je odličan način za promociju proizvoda.

Kod Microworkinga Vas plaćaju od 0,1$ do 2$ po nekom jednostavnom poslu. Ako je to malo šta je alternativa? Pisanje tekstova? Koliko može da se zaradi od pisanja tekstova? Početnik ne može ništa. Manje nego bilo šta od gore navedenog. Koliko treba da se napiše jedan dobar tekst? Da li može da se uzme 5$ za dobar tekst? Možda može ako imate godine iskustva i kupce za koje ste pre toga 5 godina pisali za 0.5$.

Svi ovi načini za zaradu preko interneta imaju svoje prednosti i mane. Ipak, kao najopštiji, najjednostavniji i početni način zarade preko interneta izdvaja se PTC. Da ne bude zabune i da se ne pomisli da sam protiv zarade od pisanja tekstova i drugih načina, da klikće može svako, a da napiše dobar, plaćen tekst ipak može samo mali broj ljudi. Savet je da dok klikćete obraćate pažnju šta se tamo reklamira i da pokušate uz malo ulaganja isto da uradite.

Nema komentara:

Rating: 4.5